Kegmenter. Najpovoljniji inox fermentor za fermentaciju pod pritiskom.
Zašto fermentacija pod pritiskom?
Za najbolje pivo!
Bilo da pričamo o lagerima ili o IPA-ma i NEIPA-ma uvijek na kraju dolazimo do glavnog pivskog neprijatelja gotovog piva. Kisik.
Vrlo često smo jako sretni i zadovoljni okusom i mirisom svojeg piva i želimo ga što duže sačuvati i piti u top formi. No onda najčešće u roku 2-3 tjedna doživimo razočaranje. Pivo promijeni boju (potamni, dobije duboku boju), okus postaje teži i dojam kao da je pivo dosta staro, a miris se iz jedne svježine promijeni i značajno izgubi na intenzitetu.
Zbog svih tih razloga, odgovor leži u zatvorenoj fermentaciji pod tlakom i pretakanju u kegove direktno iz fermentora pod tlakom. Dobivate potpuno jednaku mogućnost kao i profesionalne pivovare uz značajno manju cijenu.
Ako k tome dodamo da je inox “doživotan”, nema bolje investicije.
Slažete li se?